Reform kell a magyar bajnokságban - csak józan paraszti ésszel

Az évtizedeken át hagyománnyá váló őszi-tavaszi rendszerű bajnokságok megkopottak és azon csapataiknak, kik július elején nemzetközi kupamérkőzést játszanak, kifejezetten hátrányos.
Nyilvánvaló, hogy a német, spanyol, olasz, angol, francia csapatok, akiknek augusztus végén, vagy jobb esetben szeptemberben kezdődik mind a nemzetközi kupa, mind a hazai pontvadászat, előnyös és jó a versenykiírás. Ők augusztus végétől május közepéig abszolválják a rájuk váró mérkőzéseket és jön a 3 hónapos bajnoki szünet.

A megoldás a bajnokság lebonyolításának megreformálása lenne, nyilván nem oldaná meg a magyar foci összes baját, de a közvetlen riválisainkkal szemben kis előnybe kerülnénk. Pár évre rá átvenné a rendszert mindenki, abban biztos vagyok.

Egy olyan Nemzeti Bajnokságot látok a szemeim előtt, ami március 15.-én, Nemzeti ünnepen startolna, hagyományt kell teremteni, ha 15-e hétfő, akkor hétfőn startol a bajnokság! Ha csütörtök, akkor csütörtökön.

Az utolsó forduló is hagyományosan október 23.-én lenne, szintén nemzeti ünnep zárná a pontvadászatot. Szünet nélkül. Pontosan 33 hétvége állna rendelkezésre, a válogatott szünetei miatt lenne pár hétközi forduló. 

Mik lennének a reform előnyei?

- Nincs hideg, nyilvánvalóan a szurkolók nagyobb kedvvel jönnek ki pólóban, rövid nadrágban strandpapucsban meccset nézni. 

szurkolo.jpg

(Nah ugye, hogy jobb nyáron meccsre járni)

- Növekedne a TV-s bevétel, mert a külföldi sportcsatornák is megvennék a magyar közvetítéseket, a Fradiét, Újpestét vagy Vidiét biztosan. Nyáron annyira pangás van, hogy egy osztrák, szlovák, román, lengyel, vagy olasz sport tévé kapna az alkalmon, legalább nem az erőemelő vébé-selejtezőt kell adni, vagy a 20 évvel ezelőtti BL döntő másolását, hanem lenne élő aktuális mérkőzés.

- Nem kellene két felkészülést végig csinálni a játékosoknak, nem lenne két szünet, csak egy. 

- Amikor a nemzetközi kupameccset játszanák a magyar csapatok, nem a felkészülés közepén kellene jó formát mutatni, hanem 8-10 lejátszott bajnoki után kellene olyan csapatok ellen játszani, akik a felkészülés közepén járnak. A mai futballban nüanszok döntenek, miért ne lehetne egy kis előnyt szereznünk a magyar csapatoknak? 

Összefoglalva: nagyobb bevétel, több szurkoló, nemzetközileg versenyképesebb forma! 

Ami ellene van az a tradíciók és hogy mit fognak szólni hozzá a többi országban? Hát pont leszarom, majd átveszik, mert jobb, mint ami most van!